VAREN NAKUP IN 100% GARANCIJA VRAČILA DENARJA!

DOLOČILA IN POGOJI

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

Dobrodošli v spletni prodajalni Loksse.com. Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Divago d.o.o., Poštna ulica 1, 2270 Ormož, Slovenija (v nadaljevanju: Divago d.o.o.).

Uporabniki spletnih strani Loksse.com z njihovo uporabo sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja, kateri so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Prav tako Divago d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni prodajalni Loksse.com. V spletni prodajalni Loksse.com lahko nakupujete izdelke kot registriran uporabnik, lahko pa nakup opravite tudi brez registracije.

 

PODATKI PODJETJA

 

Divago, proizvodnja in trgovina d.o.o. (skrajšano Divago d.o.o.)

Poštna ulica 1

2270 Ormož

Slovenija

 

Identifikacijska številka za DDV: SI 48356735

Matična številka: 6804063000

Transakcijski račun: SI56 0410 3000 2473 147

Kontaktirate nas lahko preko:

• e-naslov: info@loksse.com vsak delavnik od ponedeljka do petka.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 

Divago d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani Loksse.com in vanje vključenih vsebin. Divago d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino in splošne pogoje na spletnih strani Loksse.com brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Divago d.o.o. si prizadeva predstaviti resnične, zanesljive ter kar najbolj točne in ažurne informacije, ne izključuje pa morebitnih napak na spletnih straneh Loksse.com pri opisu izdelkov, cen, dobavnih rokov, idr.

 

OMEJENA PRAVICA UPORABE

 

Obiskovalci uporabljajo vsebine spletnih strani Loksse.com izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Divago d.o.o. prepovedana.

 

REGISTRACIJA UPORABNIKOV IN ZAŠČITA ZASEBNOSTI

 

V spletni prodajalni Loksse.com se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne prodajalne so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. V postopku registracije uporabniki posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo. Geslo je tajno in znano le uporabniku, ki ga dobi prek elektronske pošte. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on, oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Registrirani uporabniki samostojno odgovarjajo za vsebine, ki jih vpišejo na straneh Loksse.com.

Podatki, ki jih uporabnik na straneh Loksse.com posreduje preko obrazcev ali kako drugače, npr. preko e-maila, telefona ipd., so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Divago d.o.o. bo osebne podatke registriranih uporabnikov varoval, ter bodo ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem in manipuliranjem. Osebni podatki bodo uporabljeni samo za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Vsak registriran uporabnik je tudi sam odgovoren za varnost svojih podatkov, zato mora za varovanje uporabniškega imena in gesla poskrbeti tudi sam.

 

Eno leto po vašem zadnjem nakupu si pridržujemo pravico, da vam pošljemo elektronsko sporočilo z aktualnimi ponudbami in informacijami o izdelkih našega podjetja.

 

POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

 

Na spletni strani Loksse.com je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni prodajalni Loksse.com.

V prvem koraku je potrebno izdelke, ki jih želite kupiti oddati v košarico s klikom na gumb: »Dodaj v košarico«. Ko oddate vse željene izdelke v košarico, nadaljujete z gumbom »Naprej na naročilo«. V košarici lahko kadarkoli spremenite količino izdelkov, ali pa jih odstranite iz košarice. Ko zaključite z izbiro izdelkov se v nadaljevanju registrirate (»Registracija«), kjer v zahtevana prazna polja vpišete vse podatke za registracijo. Če ste na spletni strani Loksse.com že registrirani, izberete možnost »Prijava«, kjer vpišete uporabniško ime in geslo, katerega ste dobili ob prijavi. Nakup izdelkov je možen tudi brez registracije, v tem primeru vpišete samo zahtevane kontaktne podatke in podatke za dostavo izdelkov. Kliknete na »Sprejemam splošne pogoje nakupa« in nadaljujete z naslednjim korakom.

Naročilo v spletni prodajalni Loksse.com je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. V primeru plačila po povzetju gre takoj v obdelavo , V primeru plačila po ponudbi oz. Paypal pa gre naročilo v izvedbo, ko je denar nakazan. Če naročenega izdelka ni na zalogi, ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti. Če izdelka v željeni barvi ali velikosti ni mogoče izbrati v spustnem seznamu pomeni, da te kombinacije izdelka ni na zalogi.

Divago d.o.o. bo potrjena naročila v spletni prodajalni Loksse.com obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno. Divago d.o.o. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani Loksse.com. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in, da je bil nanje izrecno opozorjen.

Kupec lahko do oddanega naročila ter preteklih nakupov dostopa v vsakem trenutku preko svojega računa v spletni prodajalni Loksse.com.

 

CENE

 

Cene izdelkov, ki so objavljene na spletni strani Loksse.com so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila spodaj navedenimi načini plačila in pod sprejetimi splošnimi pogoji.

Divago d.o.o. je davčni zavezanec identificiran za namene DDV v Sloveniji.

V skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), Pravilnikom o izvajanju zakona na dodano vrednost ZDDV-1_PIZDDV, je Divago d.o.o.. kot prodajalec pri prodaji izdelkov preko spleta dolžan obračunati DDV od dobave izdelkov:

• kupcem v Sloveniji,

• kupcem iz držav Evropske unije.

Kupcem tretjih držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna. So pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Načini plačila v spletni trgovini in dobave Loksse.com

Za kupce v Sloveniji so možni naslednji načina plačila:

Plačilo po povzetju

Rok dobave naročenih izdelkov je predvidoma 2-8 delovnih dni od dneva vašega naročila, pri tem naročilu morate poskrbeti, da ste dosegljivi oziroma prisotni.

Strošek dostave je viden v košarici pred zaključkom nakupa.

 

 

Plačilo po ponudbi – nakazilo na TRR

Rok dobave naročenih izdelkov je 2-8 delovnih dni od dneva vašega naročila, oziroma od prejetja vašega plačila.

Plačilo po Paypal

Rok dobave naročenih izdelkov je 2-8 delovnih dni od dneva vašega naročila, oziroma prejetja od vašega plačila.

 

Kuponi s popustom ne veljajo na izdelke v akciji oz. na znižane izdelke.

 

COSTUM MADE NAROČILA

 

V primeru naročenih izdelkov, ki jih izdelamo po naročilu oziroma custom-made naročila, je dobavni rok dogovorjen ob izdaji ponudbe z strani Divago d.o.o.

Vsi izdelki, ki so costum-made izdelave morajo biti predhodno plačani po ponudbi, šele takrat gredo v proizvodnjo in realizacijo.

Glede dodatnih vprašanj pri dobavah nas prosim kontaktirajte na info@loksse.com.

Ali pa pokličite vsak delovnik med 7h in 15h.

Telefonska številka: +386 (0) 31 201 400

Divago d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani prevoznikov. Ponudba velja samo na področju Republike Slovenije

 

DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

 

Dostava je obračunana ločeno od izbranih artiklov pred zaključkom nakupa. Velja za vse načine plačila, ki jih izbere kupec. S posebnimi priložnostmi in akcijami pa je lahko tudi brezplačna.

 

Opozorilo za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije: kupci so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Divago d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani prevoznikov. Cenik dostave lahko Divago d.o.o. kadarkoli spremeni. Prav tako lahko Divago d.o.o. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi je 3-5 delovnih dni od dneva vašega naročila, oziroma v primeru nakupa s plačilom po predračunu. (Velja za Slovenijo, Ostale države imajo rok dobave od 5-10 dni)

V primeru naročenih izdelkov, ki jih izdelamo po naročilu, je dobavni rok največ petnajst delovnih dni od vašega naročila, oz. odvisen od vaše zahteve. Divago d.o.o. postavi rok, ko dobi vsa navodila za izvedbo in potrdi naročilo

 

PRITOŽBE IN REKLAMACIJE

 

Divago d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@loksse.com ali po klasični pošti na naslov:

Divago d.o.o.

Poštna ulica 1

2270 Ormož

Predvidoma v roku 5 delovnih dni bo Divago d.o.o. potrdil, da je prejel vašo pritožbo, in bo sporočil uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščal o poteku postopka. Divago d.o.o. si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

V primeru, da kupljen izdelek ni izpolnil vaših pričakovanj, ga lahko vrnete pod pogoji, ki so navedeni v nadaljevanju.

 

ZAMENJAVA IZDELKA

 

Spletna prodajalna Loksse.com želi čim bolj ustreči željam vseh kupcev, ter da nakupujete brez skrbi ter varno. Ker pri spletnem nakupu izdelka ne morete pomeriti, vam omogočamo, da v roku 14 dni od prevzema izdelka izdelek preprosto vrnete in zamenjate, brez vprašanj. (V tem primeru vas naprošamo, da izdelek samo pomerite in ga vrnete nepoškodovanega in čistega).

Zamenjava izdelka, ki ga izdelamo po vaših željah oz. costum-made ni možna zato vam svetujemo, da nas pri takem naročilu obiščete, da naredimo izdelek res tak kot si ga želite.

Postopek zamenjave je naslednji:

• Izdelek, ki ga imate doma, zapakirajte v paket in ga pošljite na naš naslov: (Divago d.o.o., Poštna ulica 1, 2270 Ormož, s pripisom: spletna prodajalna).

• Paketu priložite poročilo in navedite razlog reklamacije ter fotokopijo računa.

• Pomembno je, da na obrazec poleg svojih podatkov vpišete, kateri drug izdelek želite.

• Naročen izdelek vam bomo poslali v najkrajšem možnem času.

Izdelek, ki ga vračate mora biti zapakiran v originalno embalažo, nepoškodovan, v nespremenjeni količini, in brez sledi uporabe. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj (kupec). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Reklamacija izdelka

V primeru reklamacije izdelka iz naslova stvarne napake vas prosimo, da izdelke vrnete v rok 180 dni od prejema izdelka, po naslednjem postopku:

1. Izdelek, ki ga imate doma, v originalni embalaži zapakirajte v paket in ga pošljite na naš naslov: (Divago d.o.o., Poštna ulica 1, 2270 Ormož, s pripisom: spletna prodajalna).

2. Paketu priložite izpolnjeno poročilo o morebitnih poškodbah, ki ste jih zaznali ter priložite še fotokopijo računa.

3. Vrnjen izdelek bomo predali v reklamacijsko službo, ki bo ocenila upravičenost reklamacije. O odločitvi in nadaljnjih korakih vas bomo obvestili v roku 8 dni po prejemu reklamacije.

Divago d.o.o. ne odgovarja za napake in morebitno nastalo škodo, ki nastane ob nepravilni uporabi in vzdrževanju izdelka.

Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj (kupec). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Reklamacija iz naslova stvarne napake se šteje:

• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

• če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po elektronski pošti info@loksse.com.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

 

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Zraven obrazca za odstop od pogodbe, mora potrošnik priložiti še kopijo računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino izdelka v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca info@loksse.com.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca:

Divago d.o.o.

Poštna ulica 1

2270 Ormož.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

PREVZEM ARTIKLOV, VRNJENIH IZ OBRAVNAVE

 

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: Divago d.o.o., Poštna ulica 1, 2270 Ormož. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne prodajalne Loksse.com in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

 

Proizvodnja
Poletno fotografiranje
Unboxing